Over ons

Ontstaan

Yvonne en Harry delen hun liefde voor elkaar en voor boten in De Swaen Sloepen.

De knalblauw geverfde voorgevel van de loods aan het Voorland in Enkhuizen is een echte eyecatcher. Twee ineengestrengelde zwanen met vier jonkies, die zwemmen langs de strakblauwe, van kabelaring voorziene sloep met wapperende vlag. In de lucht een paar meeuwen. Voorliefde voor bootjes had Yvonne altijd al. Zo had ze in Friesland haar ook al knalblauwe zeilboot Dirkje liggen en voor de deur in Enkhuizen altijd wel een of twee sloepen.

Die liefde bracht ze over op Harry, zelf afkomstig uit het oosten van het land. Harry : “We hebben al snel samen twee boten gekocht, een Enkhuizensloep en een Zeeschouw. En omdat we van ondernemen houden, besloten we onze liefde voor de boten om te zetten in een eigen bedrijf”.

Het werd De Swaen Sloepen, waarmee ze boten, voornamelijk sloepen, in- en verkopen. Het bedrijf zag eind juli ’22 het levenslicht aan het Voorland, op industrieterrein Krabbersplaat Enkhuizen. De loods kreeg een metamorfose die ook de buurt plezier deed. Yvonne: „We zitten hier op een mooie plek tussen andere nautische bedrijven, waar we graag de samenwerking mee zoeken. Direct nadat we de voorgevel hadden opgeknapt, kregen we al complimentjes voor de nieuwe uitstraling.”

Wat we doen

Onze specialiteit ligt in de aan- en verkoop van sloepen, zowel nieuw als gebruikt. Bij ons staat service hoog in het vaandel en wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn. Naast ons aanbod van gebruikte sloepen, hebben wij ook prachtige nieuwe boten te koop, waaronder De Swaen Sloep. Deze sloep is niet alleen schitterend, maar ook nog eens heel betaalbaar. Meer informatie over De Swaen Sloep vindt u hier.

Scroll naar boven